Popa Falls
Door: Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia
05 Oktober 2018 | Namibië, Katima Mulilo
Prima ontbijtje er in. Even omdat ik de vraag kreeg, wat eet je als ontbijt daar?
Heel normaal brood of geroosterd brood met kaas, worst, jam of ei. Yoghurt is er ook altijd wel. Bij sommige lodges bakken ze een omeletje voor je, bij anderen liggen er gekookte eieren. Heel internationaal ontbijt overal dus.
We rijden vandaag maar 2 uurtjes, dat is best lekker voor een keertje. We kunnen dus wat later ontbijten en op het gemakkie naar Popa Falls.
Op onze voucher stond 'River Cabin', dus kregen we een lodge die echt prachtig was, met hele grote ramen die uitkeken op... Een mini riviertje. Heel veel groen, en ook veel vogels die dus langsvliegen.
Een beetje verwend, klagen we dat we door al het groen nu de vogels niet meer zo makkelijk kunnen vinden.
Popa Falls zijn een paar groepjes watervallen. Verwacht nou geen Niagara Falls situatie, want het zijn watervallen van vier meter hoog. Ze lopen schuin af, met veel rotsblokken ertussen. Alles bij elkaar is het best een mooi uitzicht.
Op de plattegrond die we krijgen staat een 'walkabout' die je om of over het water zou moeten kunnen maken.
We boeken eerst een evening cruise van 16:00-18:00 en gaan dan vol goede moed de walkabout doen.
Bedenk even dat we dit een goed idee vonden met 38 graden.
We kwamen een bruggetje tegen waarbij een pad op palen te volgen was. Heel tof, dwars door de jungle leek het wel. Helaas stopte het pad al snel bij twee lodges. Dit was het dus niet. Wij weer terug, langs de watervallen waar wat meer mensen liepen. Oké, in de verte zien we water, zou dit het dan zijn? Nee hoor, kwamen we bij een terras uit. Het keek wel mooi uit op de watervallen dus we besloten hier maar gewoon wat te gaan drinken..
Om 16:00 dus de boat cruise. Superleuk! Een best grote boot, wij met zn vieren en vier Belgen. Dus hartstikke gezellig.
De kapitein vond het leuk dat een aantal van ons helemaal vogelgek waren en probeerde ons ook echt te helpen om vogels te vinden. Hij pakte continue het vogelboekje van ons, om snel te zoeken wat voor vogeltjes hij had gespot.
We waren net 1 minuut onderweg of ik zie aan mijn kant een enorme kop van een nijlpaard omhoog komen. Schrok me natuurlijk dood. Je denkt namelijk wel ongeveer te weten hoe groot een nijlpaard is, maar in mijn gedachten was het toch net een stukkie kleiner.
"His name is Oscar." … Oscar liet me vooral schrikken, zegmaar.
We stopten een aantal keer echt langs de kant voor verschillende soorten ijsvogels en ook bij een muur met bijeneters. (voor de niet-vogelaars: felgekleurde vogeltjes die dus een nestje in deze muren maken) Hele gave foto's kunnen maken, wat een mooie kleuren allemaal!
Verderop lag een hele groep nijlpaarden te chillen. Je ziet echt alleen oren, ogen en misschien een stukje van zijn snoet. Als ze eenmaal onder water gaan, lopen ze onder water…dus het is lastig om foto’s te maken. Je hebt geen idee waar ze weer boven komen.
Ze schijnen alleen ‘s nachts op het land te komen om te slapen, verder vertoeven ze de hele dag in het water. Soms komt er eentje boven en die duikt dan weer snel weg als er een bootje aankomt.
We eten na de cruise, voldaan van alle soorten vogels die we weer kunnen afkruizen, buiten op het terras. Wel fijn dat de staff niet had gedacht aan een lampje, dus het was bijna een soort blind dineren. Ook een beleving, haha.
Alles gaat natuurlijk weer op het gemakkie, dus je krijgt eerst je steak en als je je bord bijna leeghebt, komen ze de bijbehorende saus een keertje brengen.
We besluiten nog even een biertje en wijntje te drinken op ons terrasje voor de lodge, genietend van de stilte en geluidjes van dieren om ons heen. Het is pikdonker voor ons, want ja.. Daar was rivier en bos. Bij de lodge naast ons, gaat de auto elke keer op slot en dan weer van het slot.. Iemand lijkt een keer te toeteren, nogal irritant.
Dan gebeurd er iets, ik moet nog steeds lachen als ik er aan denk.
Rechts komen twee mensen aangelopen, onze buren zegmaar.
Maar links voor ons horen we heel hard geritsel. En ik zeg nog, "huh, wie rent daar?" en waarom, ook vooral. Je rent dan namelijk echt vlak langs die rivier waar weet jij veel wat, allemaal in rondzwemt.
Dan ineens horen we keihard gebonk, dus uit automatische reactie schijnen we met onze zaklamp en zien we een enorm nijlpaard, maatje bestelbus, aan komen rennen en bij het zien van ons lampje, een snoekduik in het riviertje nemen.
Het riviertje was denk ik smaller dan het nijlpaard, maar wij waren echt in shock. Het gebeurde allemaal binnen een straal van 10 meter of zo.
Ik ga even eerlijk zijn, ik stond al bij de deur om naar binnen te rennen. We kwamen natuurlijk niet meer bij, maar ik vond het echt wel erg spannend hahaha.
Vervolgens hebben we er nog heel hard om gelachen, maar toch even naar elkaar geseind of iedereen veilig in zijn lodge was aangekomen.
Wij naar bed, liggen we eindelijk.. Gaat dat nijlpaard me toch tekeer in dat riviertje! Ik denk dat je het wel brullen kan noemen, het leek net een motor die kneiterhard gas geeft, en dat naast je huisje.
We konden niet echt plaatsen waar het vandaan kwam. Dus wij door ons eigen huisje rennen, van raam naar raam om te kijken...
Blijkbaar kon ie de kant niet op komen en hij liet even duidelijk zijn frustratie horen.
We besloten er maar een biertje bij te pakken en te kijken of we hem nog zouden zien.
Maar Nellie (zo hebben we hem ff genoemd) zocht mooi verderop zijn plekje. Onze buren bleven ook met de zaklamp schijnen, maar het mocht niet baten.
De ochtend erna zagen we aan de overkant van het riviertje een heel spoor van vernieling. Nellie was er aan de andere kant uitgeklommen en had haar frustratie met haar dikke kont even geuit op de natuur gokken we.
We vervolgen morgenochtend onze weg naar Chobe river camp. Dit ligt nog nét in Namibië... Op de grens van Botswana en Zambia
06 Oktober 2018 - 14:45
Monique:
Een heerlijk verhaal weer sas.maar ook geblindeerd eten heeft wel wat.nellie heb ik ook horen brullen -
06 Oktober 2018 - 17:34
Jolanda:
heerlijk verhaal weer hihihi. ik kijk uit naar de volgende